47. Šuštarska nedelja

Šuštarski sejem na angelsko nedeljo, prvo nedeljo v septembru, je stara tržiška tradicija. Vse žive tradicije se spreminjajo skozi čas. Šuštarski sejem in Šuštarska nedelja živita zgodovino mnogih sprememb. Iz majhnega sejma z obutvijo je zrasla velika prireditev in nastal je sejem z raznoliko ponudbo. Odzivi obiskovalcev in domačinov so organizatorje prepričali, da je čas za nekatere spremembe.

Šuštarska nedelja se odločno podaja v nove čase z zavedanjem lastnih korenin. Letošnja prireditev je potekala na strnjenem območju. Vsebinsko bogatejša je usmerjena v ustvarjanje nove tradicije. Predvsem pa je spet postala kraj, kjer se kupuje obutev. Nekdaj so obiskovalci prišli predvsem zaradi obutve, ker so vedeli, da je kakovostna in cenejša kot v trgovini. Organizatorji si želijo, da se vrnejo ti časi. Zato so organizirali in označili Šuštarski plac, kjer je bila na voljo kakovostna obutev po ugodnih cenah. Zraven so bili na voljo izdelki, ki so povezani z obutvijo in usnjarstvom. Seveda je tudi letos sejem poln ostale ponudbe, na voljo pa je bil raznolik zabavni program, s katerim so se tržiški izvajalci predstavili obiskovalcem iz vse Slovenije. Kot zvezda je blestel Tomaž Ahačič – Fogl.

S tradicijo šuštarskega sejma je povezano kuhanje tržiških bržol. Letos je ob Šuštarski nedelji potekal tudi Festival tržiških bržol, kjer so se ekipe pomerile v kuhanju znamenite jedi. Bržole so bile obiskovalcem na voljo v pokušino. V skrbi za urejenost kraja pa so izbrali in razglasili najlepši tržiški kotiček.

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja